Monday, November 24, 2014

Chrotoshop..vagy Adoogle?

Nos a név valószínűleg marad az eredeti de az mindenesetre biztos, hogy egy ideje már együtt dolgozik a Google Chrome és az Adobe Photoshop fejlesztői csapata, hogy megalkossák a böngészőn használható programot. Ez a megoldás nem csak azon művészetkedvelőknek teszi könnyebbé az alkotást akiknek nincs olyan komoly felszereltségű gépük amilyet egy ilyen program kívánna, de biztos, hogy több emberhez eljut akár csak kedvtelésből is az alkotás.

Az alkalmazást egyébként majd a Chrome Web Store-on keresztül lehet majd letölteni és ezután kapcsolódik a program a Photoshop szervereire, így lehetővé téve a használatát.
A felület valahogy így fog kinézni, tehát teljes mértékben megegyezik a Photoshop 2014-es, legújabb verziójával.


A két éves projekt lassan a végéhez közeledik, a készítők elmondása szerint olyan 90%-on állnak ezért nem tartom valószínűntlennek, hogy még idén piacra dobják ezt a csodát.
Persze az elején még csak az alapfunkciókat tesztelhetjük, de Kirk Gould szerint, aki az Adobe egyik fejlesztője, idővel egyre több lehetőség tárul majd a felhasználó elé. 
Én személy szerint nagyon várom, mert nincsen egy világverő gépem és próba szintjén remek ötletnek tartom mindkét cég részéről.
Végül pedig egy hétfő esti agyzsibbasztó humor bon-bon:


No comments:

Post a Comment